Algemene Vergadering dd. 18-02-2018 9:30 't Klokhuis Sleidinge

Agenda

 1. Welkom
 2. Voordracht door de heer Erwin Lens, Voordrachtgever KBOF en AOB, Keurmeester KBOF en COM
  1. Deel 1: Maken van eivoer
  2. Deel 2: Kweken van kruisingen (hybriden)
 3. Tijdens de pauze: uitreiking trofeeën AOB2017 en prijzen clubkampioenschap SJ2017, bedeling van nagekomen ringen, allerlei
 4. Tombola

Verslag

Er waren een 25-tal aanwezigen.

Voordracht door Erwin Lens:

Deel 1 Maken van eivoer: aan de hand van een demonstratie heeft Erwin uiteengezet hoe hij een universeel eivoer maakt. De samenstellende ingrediënten werden besproken naar kwaliteit en hoeveelheid. De werkwijze kun je in detail terugvinden in het document hierna (op het document klikken om te vergroten) van Erwin.

 • EivoerErwinLens

In een tweede deel lichtte Erwin toe hoe hij tewerk gaat bij het kweken van kruisingen. Aan de hand van een diareportage gaf hij ons inzicht in zijn installatie en het inrichten van de kweekkooien. Tenslotte gaf hij een overzicht van de mogelijkheden voor het samenstellen van kweekparen en de jongen welke konden verwacht worden.

De uiteenzettingen van Erwin werden zeer gesmaakt en de afwezigen hadden nog eens ongelijk. Enkele sfeerbeelden tijdens de voordracht vind je hierna (op de foto's klikken om te vergroten).

 • DSCN2403
 • DSCN2404
 • DSCN2405
 • DSCN2410
 • DSCN2412
 • DSCN2413

Tijdens de pauze werden de AOB prijzen 2017 uitgereikt aan resp. Marc Lanckzweirt en Bart Pieters. De prijzen van het clubkampioenschap SJ2017 werden overhandigd aan Marc Lanckzweirt, Bart Pieters, Kenny Riemens en Arseen Bassier (waren afwezig Thomas Van Hijfte en Gilbert Van Hyfte).

Aan de aanwezigen werden zoals gewoonlijk koffiekoeken aangeboden.  Een tombola werd gehouden ten voordele van de vereniging. We danken de geranten van 't Klokhuis voor het ter beschikking stellen van de grote zaal.

Tot slot werd aan alle aanwezigen een succesvol kweekseizoen toegewenst.