De ornithologische vereniging Sint-Joris Vogelvrienden uit Sleidinge wil een platform en ankerpunt zijn voor vogelliefhebbers uit de Gentse kanaalzone, het Meetjesland en omstreken.

De doelgroep is  liefhebbers die in hun vrije tijd vogels houden in avicultuur.  Avicultuur is het beoefenen van het houden en kweken van vogels in gevangenschap onder gecontroleerde omstandigheden  in volieres en kooien gaande van gezelschapsvolieres tot speciaal ingerichte ruimtes.

  • Sparkpost
  • kader_kanarie
  • laptop_kanarie-min
(Op de afbeeldingen klikken om te vergroten)

We halen hier graag een paragraaf aan uit het boek 'Erfelijkheid bij vogels' (pag. 94) van Dirk Van den Abeele (een boek dat we aan iedere vogelliefhebber met enige interesse voor de vererving van zijn vogels aanbevelen):

'Vogels kweken is een hobby die al decennia lang heel veel mensen bezig houdt. Sommigen zijn alleen geïnteresseerd in Europese vogels, bij anderen gaat de voorkeur uit naar vinkachtige of kleine exotische vogels, terwijl sommigen zweren bij parkieten en/of papegaaiachtigen. Kortom binnen deze mooie hobby is er voor elk wat wils. Net zoals de mensen er eeuwen geleden al in slaagden om honden, katten, koeien, schapen, geiten enzovoort te domesticeren, zo is de mens ook altijd bezig geweest met het houden van vogels. Terwijl de ene diersoort vooral nodig was om te overleven en hoofdzakelijk diende als voedsel, werden vogels ook gehouden als ontspanning. Alhoewel kippen en ganzen al jaren op het menu staan, werden duiven gebruikt om geschreven boodschappen over te brengen en kleine vogels in de mijnen om gassen op te sporen. Toch zullen het waarschijnlijk vooral de kleurenpracht en/of zangkwaliteiten geweest zijn  die bij bepaalde mensen de aanleiding was om vogels in avicultuur te houden.'

Vogels houden en kweken is van alle tijden. Met deze website willen we u informatie verstrekken aangaande de vogelliefhebberij en u op de hoogte houden van het reilen en zeilen van onze vereniging. Ook staan we open voor de meest diverse vragen welke u heeft omtrent de beleving van uw hobby.

Veel leesgenot en we horen ook graag van u!

Het Bestuur van de Sint-Joris Vogelvrienden Sleidinge

 

Rekeningnummer Sint-Joris-Vogelvrienden Sleidinge: BE17 8908 7429 8821 (VDK Bank) - Polenstraat 69, 9940 EVERGEM

 

 

 Goed om weten - Nice to know

Deze website is on-line sinds 25 november 2015.

Na één jaar werd de website 3500 maal bezocht. Hierna volgt de top vijf van de locaties van de bezoekers en het procentueel aandeel in de bezoeken:

1 België 65%
2 Denemarken 9%
3 Verenigde Staten 9%
4 Nederland 5%
5 China 3%

 

Top vijf van de meest populaire artikels:

  1. Ten huize van Marc Lanckzweirt - 1007 hits
  2. Welkom - 501 hits
  3. Vogels tentoonstellen - 407 hits
  4. Vogelshow 2015 - 294 hits (niet meer on-line)
  5. Opkleuren van roodfactorige kanaries - 278 hits

 

Op 24 juli 2018 waren er het voorbije jaar 7028 bezoeken aan de website. De top vijf van de locaties van de bezoekers en het procentueel aandeel in de bezoeken is als volgt:

 1  België  46%
 2  Verenigde Staten  20%
 3  Nederland  14%
 4  Duitsland  3%
 5  China  2%